Sundby Brygge er sidste etape af den historiske forvandling, som den gamle slagterigrund i Nørresundby har gennemgået. Her bor vi lige ned til fjorden på første parket, med kun et øjekast til Aalborg. Med en eksklusiv placering på solsiden lige i vandkanten har vi den bedste beliggenhed i Nørresundby, hvilket gør stedet meget attraktivt.

Lejlighederne kendetegnes ved en central og rolig placering ved Carl Klitgaards Vej og Sundby Brygge – uden trafik, med gåafstand til dagligvarer, specialbutikker, gågaden i Nørresundby, offentlig transport og centrum af Aalborg.

Arkitektur og byggeriet

Arkitekturen er kendetegnet ved en moderne, tidsløs og nordisk byggestil. Den lyse og enkelte byggestil matcher smukt det blå vand i Limfjorden. Bebyggelsens arkitektur er indbydende, markant og genkendelig, og tæt på kan man se de raffinerede kontraster og et elegant, grafisk facadeudtryk. De lette glaspartier ved altanerne veksler rytmisk med facadepartierne, og helheden har et let og maritimt præg.

Byggeriet er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects, som er kendetegnet ved fremsynethed og høj kvalitet. Arkitektfirmaet står blandt andet bag udvidelsen af Det Kongelige Bibliotek, det nye Universitetshospital i Aalborg og Musikhuskvarteret.

Byggeriet påbegyndte i starten af år 2016, hvor det første spadestik blev taget. Første etape var indflytningsklar i slutningen af september 2017, anden etape i starten af november 2017 og tredje etape i starten af december 2017.

Byggeriet består af 90 ejerlejligheder fordelt på 2-værelses, 3-værelses og 4-værelses lejligheder. Lejlighedernes arealer spænder fra 79 m2 til 179 m2. Det er altid muligt at finde sol, da de fleste lejligheder er integreret med 2 altaner. Til hver af lejlighederne hører et depotrum, som er at finde i kælderen, hvor der også er mulighed for at parkere sin cykel i særlige cykelrum. Til lejlighederne er der mulighed for at tilkøbe parkeringspladser i enten kælderen eller i terræn.

Kunstneren Gorm Spaabæk fra Skagen har til ejendommen fremstillet en flise med et vikingeskib. Motivet stammer fra et lille smykke, som kvinderne brugte til at holde deres kåber sammen med. Smykket er fundet i Sdr. Tranders. Øjet i masten symboliserer Odins øje. Gorm Spaabæk har tidligere fremstillet tilsvarende fliser til naboejendommen ”Udsigten” samt til KMD’s ejendom i Aalborg. Begge bebyggelser er opført af Enggaard.

Kunstværket er anbragt synligt på endegavlen af blokken langs Sundby Brygge og navnet på bebyggelsen er placeret nedenunder i “vikingebogstaver” – inspireret af tidens trend med at navngive større bebyggelser.

De grønne områder

De grønne områder

Disponeringen og anvendelsen af friarealer og de grønne områder er for hele lokalplanens område og for vores private friarealer fastlagt nærmere i lokalplan 12-072 for ”Slagteriområdet”, Nørresundby midtby og udformet af Vibeke Rønnow Landskabsarkitekt mdl.

Centralt i lokalplanområdet er der et grønt område – en “grønning” – som sammen med havnepromenaden, det rekreative område ved jernbanen samt de private friarealer sikrer, at hele området fremstår som en helhed og har et sammenhængende grønt og attraktivt præg af høj kvalitet.

De grønne områder er disponeret dels til arealer til offentlige opholdsarealer langs havnepromenaden samt grønningen, og dels arealer inden for de enkelte delområder som friarealer for områdets beboere og brugere. Der er udarbejdet en designmanual for de ubebyggede arealer – opholdsarealer, veje, stier mv. – der giver området en høj og ensartet standard.

Tilsammen har opholdsarealerne en sammenhængende grøn karakter med forskellige former for beplantning i en grøn, græsklædt bund. De grønne arealer er et gennemgående og karakteristisk træk i lokalplanområdet.

Anvendelsen, disponeringen og udformningen af det private grønne fællesareal i gårdrummet har havekarakter, med en græsklædt bund og spredte enkeltstående buske og træer. De fælles friarealer skal indrettes og beplantes, så der opnås en god helhedsvirkning. Hermed menes, at inventar (lamper, bænke, borde, affaldsstativer, legeredskaber mv.), belægninger og beplantning udformes og placeres ud fra en samlet områdedisponering. Det skal sikres, at de funktioner, der indpasses, ikke generer hinanden.

For at sikre en høj og ensartet standard skal indretning og anlæg af fri- og opholdsarealer ske på grundlag af retningslinjer og principper i designmanualen.
Hegn skal være hække, der kan suppleres med et let trådhegn, der ikke må være højere end hækken.
Anvendelse og udformning af faste elementer skal følge retningslinjerne i designmanualen, og udformningen skal have en høj kvalitet og en ensartet karakter. Oplagring må ikke ske uden for bygninger eller særligt afskærmede arealer.

Parkeringsarealerne skal gives et grønt præg. Etablering af opholdsarealer på terræn går forud for etablering af parkering. Detaljer omkring udformning af parkeringsarealer fremgår af designmanualen.

Langs Sundby Brygge er der anlagt et grønt område med et bassin med en skulptur og en vandrende. Bassinet og vandrenden symboliserer den kilde, der engang sprang ud fra foden af kirke-bakken og derfra løb videre ud i Limfjorden. Kildevandet var vigtig for driften af det nu nedlagte slagteri, da det i sin tid blev grundlagt. Det offentlige grønne område er i dag en udsigtskile, der binder Nørresundby bymidte, kirken og Limfjorden sammen. Samtidig er udsigtskilen en vigtig offentlig rekreativ forbindelse mellem Nørresundby bymidte, havnepromenaden og fjorden.